Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

03-08-2018

Sant Jaume segueix reciclant

Potser t'agradaria compartir...

Sant Jaume segueix reciclant

El mes de febrer passat es va iniciar al nostre Municipi una campanya de foment de la separació selectiva de residus a nivell comarcal, impulsada pel Consell Comarcal del Baix Penedès i l’Ajuntament de Sant Jaume, amb el suport de l’Agència Catalana de Residus dels Sistemes Integrats de de Gestió d’Ecoembes i Ecovidrio.

 

A Sant Jaume dels Domenys es van incorporar a la campanya 3 informadors ambientals que han realitzat fins ara diferents activitats.

 

Els informadors han visitat tota la població, entregant en mà, casa per casa, informació sobre com reciclar correctament i sobre els horaris de la recollida porta a porta, de les restes de la poda, dels trastos vells i de la deixalleria. Així mateix han resolt dubtes i han recollit els suggeriments de molts dels veïns.

 

Durant el mes de maig van realitzar unes xerrades a l’Escola els Quatre Vents, classe per classe, amb diapositives i vídeos que van dinamitzar amb jocs i manualitats. També es van repartir més de 100 plantes i més de 300 punts de llibre. Durant 2 dies els nens van disposar de forma gratuïta d’uns inflables cedits per l’Agència Catalana de Residus que anava associat a una sessió de formació. També van fer activitats a la llar d’infants.

 

Han posat carpes informatives on s’han entregat diferents objectes, imants i més de 1000 fulletons informatius i van projectar un documental a la Casa de Cultura el passat dia 16 de juliol.

 

Dos dels nostres informadors ja han acabat la seva tasca al Municipi i, a partir del mes d’agost comença una altra fase, on una informadora ambiental continuarà passant per les cases que encara no han rebut la informació i continuarà realitzant diferents accions relacionades amb el reciclatge. Volem agrair a les persones que han marxat, la seva labor.

 

Però tot aquest esforç necessita de la col·laboració de tothom. El nivell de recollida selectiva de tota la comarca és encara força baix. Tot i que aquesta campanya ja ha començat a donar els seus fruits de forma molt positiva, encara cal la implicació de tota la ciutadania.

 

Amb la col·laboració de tothom aconseguirem no només bons resultats pel medi ambient, sinó també millores a nivell de salut, millores socials i també econòmiques.

 

Us recordem que durant la resta de l’any, la informadora restarà a la vostra disposició per si voleu fer-li arribar qualsevol consulta, suggeriment o comentari, tot mitjançant el correu electrònic reciclatge.stjaume@gmail.com o trucant els telèfons 977677113 o 611049470.

 

Altrament, si sintonitzeu DOMENYS RÀDIO al 107,6 de la FM, podreu escoltar diferents exemples sobre com reciclar correctament, així com consells i curiositats relacionades amb el medi ambient que de ben segur us poden interessar.

 

Recordeu, si tots reciclem correctament, tots sortirem guanyant.

Potser t'agradaria compartir...