Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

10-07-2018

Festa Major de Sant Jaume

Potser t'agradaria compartir ...   
Festa Major de Sant Jaume

Un cop acabada la Festa Major de Cornudella, que va tenir lloc del 6 al 7 de juliol, ara és el torn de la de Sant Jaume, que començarà amb les prèvies aquest proper 13 de juliol.

 

Tal i com es ve fent els darrers anys, el disseny de la programació el fa la Comissió de Festes, que proposa el calendari i la contractació dels grups que actuaran els diversos dies. Les associacions també hi tenen molt a dir, col·laborant en l’organització d’actes que ja s’han consolidat.

 

Aquest divendres, 13 de juliol, el Centreex convida a tothom a participar en la Gimcana nocturna, una activitat de lleure que els darrers anys ha convocat a més d’un centenar de participants, a més de voluntaris que supervisen i dinamitzen les proves que es fan en diferents indrets del poble. La darrera prova es farà a la pista de l’escola on, després d’entregar els premis, hi haurà sessió de música a càrrec del DJ Manyé.

 

El dissabte, 14 de juliol, es farà l’assaig de tir al plat i a partir de les set de la tarda, la V Fira de la Cervesa Tradicional i Tapes Locals a la Rambla, que enguany incorpora tallers infantils per a què els més petits gaudeixin de diversió mentre els adults acompanyants fan un tast en un ambient relaxat.

 

El diumenge, 15 de juliol, pel matí es disputarà el Campionat de tir al plat al Camp de Tir de la Serra de Llobets. Per la tarda, la Societat de Sant Jaume obre les portes del seu teatre per a la pre-estrena del sainet de Ramon Ramon i Vidales “A Cal Notari”.

 

A partir del 20 de juliol es farà el gruix dels actes, començant el divendres, amb el Pregó de la Festa Major, que aquest any anirà a càrrec de l’Agrupament Escolta els Xarel·los, en el seu 10è aniversari. A continuació s’iniciarà el III Correbars acompanyats de la Xaranga Bandsonats. A les vuit s’inaugurarà l’exposició Escultures Salvador Vall i Pintures Figueres al Centre Cívic. El Club de Futbol Base Marc Bartra organitza el sopar popular i en acabar, el Ball de Diables farà el Bingo Diabòlic que donarà pas a la Nit de DJ’s.

 

El dissabte, 21 de juliol per la tarda, es farà per primer cop al poble, una mini-disco infantil amb xocolata desfeta per a tothom en acabar. A dos quarts de deu es farà la Cercavila de foc, amb la participació dels Balls de Diables de Bellvei i de Badalona, els Dracs Pigota de la Pobla de Montornès i la Pepa de Santa Perpètua de la Mogoda, els Diables i Drac de Sant Jaume i la primera actuació en la Festa Major de Sant Jaume, de l’Espantarucs del Penedès. A mitjanit la Nit Jove amb Itaca Band, DJ Ferry Lip i DJ Batet.

 

El diumenge, 22 de juliol, des de les 10 del matí es celebrarà la 46a edició del Gran Premi Ciclista del Baix Penedès. Per la tarda la Cercavila popular que comptarà amb els Petits Cremats de la Múnia, els Diables Aristois de Sant Martí, els Diables Infantils Els Calderots de Santa Fe i els de Sant Jaume, els Gegants i Gralles de Sant Jaume, que han incorporat tres capgrossos, el Ball de Bastons de Sant Jaume, el Ball de Gitanes de la Bisbal del Penedès i els Picadits de Sant Oliva. A les deu de la nit, cantada d’havaneres amb Penjats de l’Ham i per tancar el dia, Festa Coocktails a la piscina municipal.

 

El dilluns, 23 de juliol, el Gimnàs G’S Wellness organitza una cursa d’obstacles per equips i a dos quarts de deu del vespre, hi haurà Bikinada i Festa Remeber a la pista de l’escola.

 

El dimarts, 24 de juliol, veurà la presentació del llibre “El paper moneda al Baix Penedès durant la guerra civil 1936-1939”, a càrrec de Joan Solé Bordes. Després es farà a l’església parroquial, la Pregària de Vespres Solemnes amb els Cants dels Goigs i posterior concert de la Coral La Llinyola-Gornal. A les onze de la nit començarà l’Empalmada amb La Banda del Coche Rojo, Dalton Bang i Ràdio Esventada.

 

Ben d’hora el dimecres, 25 de juliol, el Ball de Diables Infantil despertarà el veïnat amb les Matinades i, a migdia, les gralles de Sant Jaume posaran la música a la Cercavila del Pa Beneït, abans de la Missa Solemne i el Cant final dels Goigs de Sant Jaume. A dos quarts de dues el grup Els Cofins faran el Concert Vermut. A partir de les 8 de la tarda, l’Orquestra Rosaleda actuarà en el Ball de Tarda i a la mitjanit, repetirà actuació, aquest cop en el Concert i Ball de Nit.

 

El dijous, 26 de juliol, la Piscina municipal acull les Activitats aquàtiques pel matí. Al vespre, el Gimnàs G’S Wellness organitza la IV Masterclass de zumba. A les 10 de la nit, tindrà lloc el Sopar popular de Festa Major i en acabar, el duet Shákata amenitzarà la vetllada.

 

Sense parar, el divendres, 27 de juliol, la Joventut Esportiva organitza la Nit de Música en viu, al patí del casal d’entitats, amb la col·laboració del Most.

 

El Dissabte, 28 de juliol, serà jornada d’esports, amb la celebració del 9è open BTT infantil i oficial de bicicleta de muntanya i del XXI Trofeu Ramon Galofré de futbol, entre la Joventut Esportiva i el Blanca Subur Juvenil Preferent.

 

La Societat de Sant Jaume es reserva el diumenge, 29 de juliol, per organitzar els campionats de domino i de tennis taula pel matí, juntament amb la Trobada de plaques de cava, i per la tarda el ja tradicional Fi de festa amb grups de Cultura Popular de Sant Jaume, amb el Ball de Bastons, els Gegants i gralles i els Diables infantils.

 

Més de dues setmanes plenes de festes i d’activitats, sumant les prèvies, per a què tothom trobi, participi i gaudeixi del que més li agradi. Que ningú no es quedi a casa, és estiu, viviu la festa.

 

Potser t'agradaria compartir ...