Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

16-04-2018

6 d'abril, Dia Mundial de l'Activitat Física

Potser t'agradaria compartir ...   
6 d'abril, Dia Mundial de l'Activitat Física

El Departament de Salut disposa d’un pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable (PAAS).

Des del Consultori de Sant Jaume dels Domenys es fa promoció d’aquest programa des de fa uns anys, ja que està demostrat que fer activitat física regularment aporta benestar a la vegada que ajuda a prevenir malalties com la diabetis, la hipertensió,  el sobrepès i l’obesitat, els infarts del cor, les demències i alguns tipus de càncer.

És per aquest motiu que, aprofitant que el dia 6 d’abril es va celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física, des del consultori es va fomentar el SER ACTIU fent exercici físic a qualsevol edat, mitjançant diverses activitats:

1. Durant aquesta setmana el metge, la infermera i la llevadora van donar consell per fer promoció dels beneficis de practicar de manera regular activitat física a tothom que va venir al consultori.

2. Aquests dies es van exposar cartells i díptics sobre exercici físic a la sala d’espera. Podeu trobar material disponible a http://canalsalut.gencat.cat/ca/vida-saludable/activitat_fisica/

3. Radio Domenys va emetre una entrevista amb la infermera Sonia Mariscal on es va parlar de la celebració d’aquest dia i es va fer promoció de la fòrmula 30x5 i 60x7.

4. El mateix dia 6 es va fer una sortida amb el lema “ Caminem Junts Fent Salut”.

 

L’ objectiu de l’activitat era fer els 30’ al dia que s’aconsella caminar  i en els nens 60’, demostrant lo fàcil i agradable que pot ser fer aquesta activitat cada dia. El grup es va formar per  8 participants que van fer el recorregut d’anada i tornada del Consultori a l’Ermita dels Arquets. Prèvia explicació sobre els motius més importants per ser actius a totes les edats, trucs per aconseguir-los a la feina, a casa i específicament en la gent gran (com jugar amb el néts o passejar el gos). L’activitat es va completar amb la presa de constants vitals (tensió arterial i freqüència cardíaca abans i després de l’activitat). Es va realitzar un escalfament de cinc minuts abans d’iniciar el recorregut i estiraments al finalitzar.

 

Durant el recorregut vam poder apreciar el paisatge, els canvis de colors que aporta la primavera, les olors i escoltar l’historia i la cultura del poble narrada per la mateixa població. Va resultar ser una activitat molt positiva aconseguint l’objectiu principal d’una manera social i enriquidora. Esperem donar-hi continuïtat a la promoció d’aquest Dia Internacional de l’Activitat Física.

 

 

Gràcies  a tots els que van fer possible fer realitat aquest projecte. Fer activitat física per tenir una bona salut i prevenir malalties és fàcil!

 

Sonia Mariscal

Infermera del Consultori de Sant Jaume


180406 Caminem junts fent salut 02.jpg
Potser t'agradaria compartir ...