Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

18-03-2016

Sant Jaume dels Domenys, municipi cardioprotegit

Potser t'agradaria compartir...

Sant Jaume dels Domenys, municipi cardioprotegit

Aquesta setmana, la regidoria de Sanitat de l'Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys ha instal·lat els 5 dispositius DEA a diferents localitzacions del municipi (Cornudella, Lletger, el Papiolet, Sant Jaume i la Torregassa).

 

Un DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic) és un dispositiu portàtil utilitzat per a estimular elèctricament un cor que està en fibril·lació ventricular. L'aparell diagnostica i tracta l'aturada cardiorespiratòria generant una descàrrega elèctrica que, aplicada abans dels deu minuts de l'aturada cardiorespiratòria, pot reactivar la funció cardíaca.

 

Les persones que han estat formades en el seu ús estan capacitades per a utilitzar-lo en cas de necessitat. A Sant Jaume, quaranta persones van seguir la formació que es va fer el mes passat.

 

Els DEA s'han ubicat en llocs públics i visibles per a permetre un accés ràpid. A Sant Jaume està a la façana de l'ajuntament, a Cornudella a la plaça vella que dóna a la carretera, a Lletger en el principi del carrer Major, i als altres dos pobles (el Papiolet i la Torregassa) estan posats a les Societats Culturals i Recreatives.

 

Amb aquest desplegament, Sant Jaume dels Domenys passa a ser un municipi cardioprotegit
 

Potser t'agradaria compartir...