Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

 
18-05-2017

Associació de Gegants i Gralles de Sant Jaume dels Domenys

Potser t'agradaria compartir...

L'Associació Gegants i Gralles de Sant Jaume dels Domenys neix al maig de 2010, recollint el testimoni de l'Associació Cultural Nautilus.

Els Gegants Flamenc i Colometa van ser construïts l'any 1984, impulsats per l'Associació de Propietaris de la Urbanització el Papagai. Després d'uns anys inactius, aquesta associació els va cedir a l'ajuntament que els va traslladar al Centre Cívic. Poc temps més tard, la Revista Vila Domenio amb l'Associació Cultural Nautilus van recollir la crida que es va fer per a tornar-los al carrer. Durant aquesta etapa se'ls va afegir un nou membre, 

El maig de 2010, els que s'encarregaven de fer-los ballar, junt amb un grup de grallers, van decidir constituir-se formalment en associació. Tenen previst participar en les Festes Majors i altres actes que s'organitzin al municipi i arreu de Catalunya on siguin convidats.

 

Els gegants del Papagai. construïts el 1984, són l'única parella de gegants sorgida al si d'una urbanització residencial a Catalunya. La llegenda dels nostres gegants comença al segle XI, en el comtat del comte Picaflor II i el seu jove hereu Flamenc I. Fins a aquestes terres va venir, cercant la curació de la melangia, la filla d'un comte amic. En Flamenc I es va enamorar de la Colometa i li va regalar un ocell exòtic arribat en un vaixell mercant a Sant Salvador. Aquest ocell va fer que recuperés el somriure i es curà de la seva malaltia. La parella es va casar i, a la mort d'en Picaflor II, el seu fill accedi al comtat, al qual van canviar el nom per posar-li el del Papagai, en reconeixement de l'cell que portà la felicitat a la parella.

Tots dos: 345 cm d'alçada i 55 Kg de pes

Facebook: Gegants Sant Jaume dels Domenys

 




Potser t'agradaria compartir...