Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

05-05-2011

Presentació del llibre Domenys del Penedès (1936-1938). Una aproximació històrica a través de l'estudi de la documentació municipal recuperada

Potser t'agradaria compartir...

 Presentació del llibre Domenys del Penedès (1936-1938). Una aproximació històrica a través de l'estudi de la documentació municipal recuperada

El 5 de maig va tenir lloc, a la Sala d’Actes de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Sant Jaume dels Domenys, la presentació del llibre titulat Domenys del Penedès (1936-1938). Una aproximació històrica a través de l’estudi de la documentació municipal recuperada, de Núria Jané i Orpí. L’acte fou presidit per Miquel Martil, alcalde de Sant Jaume dels Domenys, i comptà amb la presència de Rosanna Camps,  directora dels Serveis Territorials de Governació i Relacions Institucionals a Tarragona; Nativitat Castejón, directora de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès; i el Dr. Josep Sánchez Cervelló, catedràtic d’història contemporània de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.



La Sra. Camps va valorar molt positivament el treball, que ha estat finançat per l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys amb el suport econòmic dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Nativitat Castejón, és l’autora del pròleg del llibre i va recordar com fou el procés de restitució de la documentació municipal d’època republicana que es va localitzar l’any 2009 a l’Arxiu General de la Delegació del Govern de Catalunya a Barcelona i fou retornada el 29 de juliol de 2010 i ingressada a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès. A continuació, el Dr. Sánchez Cervelló fou l’encarregat de fer la presentació comentant els cinc capítols de l’obra que estan dedicats a la composició política, les obres públiques, l’electrificació i el subministrament elèctric del municipi, l’economia de guerra i els refugiats de guerra.

L’obra s’ha elaborat a partir de l’estudi dels documents recuperats, que ja es troben ingressats al fons de l’Ajuntament, i del fons municipal de Sant Jaume dels Domenys, que actualment es troba dipositat a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès. Com a cloenda, l’autora, Núria Jané, va explicar alguns del aspectes més destacats de la seva investigació.









Potser t'agradaria compartir...