Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

27-11-2009

Inauguració del Punt TIC de Sant Jaume

Potser t'agradaria compartir...

 Inauguració del Punt TIC de Sant Jaume
Divendres, 27 de novembre de 2009, es va fer l'acte d'inauguració del Punt TIC (Punt de Tecnologies de la Informació i de la Comunicació) de Sant Jaume dels Domenys, amb la presència del Conseller de Governació i Administracions Públiques, senyor Jordi Ausàs i Coll, del director dels Serveis Territorials a Tarragona, senyor Francesc Tarragona i Baró, de l'alcalde de Sant Jaume dels Domenys, senyor Martí Ventura i Calaf i dels regidors i regidores de l'ajuntament, a més de representants de les entitats i associacions del municipi.
Cap a les quatre de la tarda, el Conseller va signar al llibre d'honor a les dependències de l'Ajuntament, on va reunir-se amb els membres del Consistori. Tot seguit, va adreçar-se a peu fins a la Casa de Cultura, on està ubicat el Punt TIC i on va descobrir una placa commemorativa.

A l'acte inaugural, el Conseller va parlar de la cohesió i de l'equilibri territorial, tot donant una importància rellevant a la implantació de Punts TIC per tot Catalunya, especialment en aquelles poblacions mitjanes i petites que es troben fora de l'àrea metropolitana de les gran ciutats. L'alcalde, per la seva banda, va agrair al Conseller i al director dels Serveis Territorials el suport que havien donat al municipi per tal que aquest fos un dels dos a la demarcació de Tarragona que, enguany, han estat dotats amb aquest equipament.

El Punt TIC que es va inaugurar està dotat amb set ordinadors, un perifèric d'impressora-escàner i una estació wi-fi de connexió sense fils. Tot aquest equipament es troba en funcionament des de finals del mes de juny, en què va ser obert al públic en període de proves. Durant el mes de juliol, els 90 infants del casal d'estiu ja el van poder utilitzar. Des del mes d'octubre, s'hi estan desenvolupant diversos cursos d'informàtica i d'internet. A més, el Consell Comarcal del Baix Penedès, dins del Pla Territorial de Ciutadania Immigració, utilitza l'espai i l'equipament per a l'aula d'habilitats socials per a dones immigrades.

A banda dels cursos que s'hi duen a terme, hi ha un horari en què l'espai està obert al públic per al lliure ús de l'equipament. L'ajuntament preveu promoure diverses accions que incentivin la utilització del Punt TIC entre les entitats i els veïns del municipi, des del foment de la formació en les noves tecnologies fins a l'assistència en la recerca de feina o d'altres de caire més lúdic o associatiu.









Potser t'agradaria compartir...