Ajuntament de
Sant Jaume dels Domenys

24-09-2006

Festa de la Verema i el Most

Potser t'agradaria compartir...

 Festa de la Verema i el Most
 
 
 
 
 
 
 
Diumenge 24 de setembre va tenir lloc la Festa de la Verema i el Most, organitzada per la Societat Cultural i Recreativa de Sant Jaume i l'Agrícola i Secció de Crèdit de Sant Jaume dels Domenys, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys. La festivitat va començar a 2/4 de nou del matí, amb la sortida dels carros amb portadores des de la Societat fins a la vinya de Ca l'Oller a la zona dels Arquets. A l'ermita es va preparar un esmorzar per a tothom, animat pel Grup de Gralles de la Societat Cultural i Recreativa Bisbalenca, que acompanyà el seguici de tornada a la Cooperativa, on la Pubilla, Gemma Figueras, i l'Hereu, Carles Ràfols, van fer els honors en l'aixafada del raïm i l'obtenció del primer most. Després, la canalla i hom que ho volguè va poder aixafar el raïm mentre els grallers continuaven animant.

A 2/4 d'1 del migdia, a l'església parroquial, es va fer ofrena del most a Sant Galderic, patró de la pagesia catalana. El most fou beneït i es cantaren goigs a Sant Galderic.

Després de la missa es va fer el pregó des del balcó de la seu de l'Agrícola i Secció de Crèdit de Sant Jaume, a càrrec del senyor Pere Pijoan, president de CEOLPE. Tot seguit tothom va poder degustar el most fresc abans de donar pas al VII Concurs d'Aixecada de Porrons, que enguany va guanyar en Joan Marcè.

A les 3 de la tarda va començar l'arrossada popular i seguidament el ball de tarda amb el duet Marc. La mainada va poder gaudir de jocs infantils a la pista de la Societat.


 









Potser t'agradaria compartir...